Lieve meneer Beer,

En een brief aan jou, van mij om te zeggen “wat ben ik blij dat jij er bent”. Ik heb zoveel verhalen die ik met jou wil vertellen. Om zo de beleef wereld van andere te vergroten. We kennen elkaar nu 4 jaar. Wat vliegt de tijd. Ik weet je bent een beer. Maar bij Zinteling ben jij de beer die alles beleefd heeft en met de cliënten een beleving wil delen. We richten ons eerst op mensen met een beperking. Maar merkte steeds meer dat het mensen die dat hoorde ook zeiden: “misschien kan je de ouderen (eenzaam of dement) er ook bij betrekken.

Er zijn in de afgelopen jaren een hoop thema’s uitgeschreven, overleggen met mijn moeder en andere bekende om mij heen. Je hebt nieuwe kleren gekregen, zelf een eigen tent. Je bent een paar keer mee geweest naar het ziekenhuis, een huis waar een cliënt met zijn familie woont en een huis voor meerdere om met een klein clubje van 3 een verhaal te beleven. Er werd met je geknuffeld, met je gelachen, andere kleren aan getrokken. Een keer mocht je boef spelen. En als of dat nog niet genoeg is, ben je ook bij een interview geweest.

Ik weet heus wel dat ik soms wel is te weinig met Zinteling en daardoor ook met jou gedaan heb, doordat mijn werk in de zorg of privé mijn tijd opslokten. Terwijl mijn passie ligt bij het prikkelende van de zintuigen en komen tot activiteit op een creatieve manier. Ik kan er zo van genieten als ik zie dat andere genieten en een momentje plezier beleven aan iets wat ik met ze onderneem.

Nu heb ik voor 2020 een mooi plan klaar liggen elke week een themafoto, een brief, activiteit/ spel, aanbod en een knutsel. En oh, wat moet ik daar nog een hoop voor doen. En jij mag ook mee helpen door model te zitten op alle foto’s. Het lijkt me heel leuk om samen verder te groeien, Nieuwe vrienden te maken en de wereld een stukje bewuster te maken van de soms kleine belevingswereld van sommige mensen. Wil je met me mee op reis.

Lieve meneer Beer, laten we van 2020 een mooi, creatief, zintuig prikkelend, belevingswereld vergrotend jaar van maken.

Dikke kus,
Carin